Crowdfunder met ambities 

iStock_000070766317_Full_0.jpg
Crowdfunder met ambities

Wie droomt er niet van; mede-eigenaar worden van het nieuwe Facebook of Google? Het crowdfunding platform Symbid biedt ook de investeerder met de kleine portemonnee de kans om te investeren in interessante startups en ambitieuze MKB bedrijven – die dankzij deze hulp wellicht uitgroeien tot wereldwijde imperiums.

Het idee ontstond 8 jaar geleden tijdens zijn studie Ondernemerschap aan de Erasmus universiteit, vertelt medeoprichter Robin Slakhorst. Hij zag dat veel medestudenten door gebrek aan startkapitaal uiteindelijk niet gingen ondernemen en vroeg zich af of hij daar met de opkomst van social media geen verandering in kon brengen. ‘Via Facebook en Linkedin is het makkelijk om veel mensen te bereiken. Ik vroeg me af: stel dat we die allemaal om een beetje geld konden vragen?’. Vanuit die overweging is Symbid geboren. ‘Crowdfunding bestond toen nog niet echt, wij wilden investeren gewoon makkelijker maken’, aldus Slakhorst. En zo werd Symbid 5 jaar geleden het eerste bedrijf dat aandelen aan mensen ging verkopen via Internet.

schermafbeelding-2016-10-25-om-15-03-29

schermafbeelding-2016-10-25-om-15-03-29

Inmiddels heeft het Symbid platform een kleine 40.000 geregistreerde gebruikers, die gezamenlijk 500 miljoen hebben geïnvesteerd in het Nederlandse bedrijfsleven. Investeren in een bedrijf kan al vanaf 20 euro, wat het voor iedereen toegankelijk maakt. ‘Een fantastisch idee’, stelt modeontwerpster Ilja Visser. Zij schoof samen met Slakhorst aan bij Z in Zaken en is op zoek naar investeerders om de groei van haar bedrijf te financieren. ‘Bij banken klop ik niet meer aan, die vinden alles risicovol’.

Zet alvast de eerste stap; download het e-book

Dit 6 pagina’s tellende e-book geeft je een helder overzicht van de verschillende vormen van investeren via crowdfunding - lening en aandelen - en hoe je een sterk portfolio op kunt bouwen.

Ondertussen heeft Symbid grote groeiambities. In maart start een joint venture met een Italiaanse bank, het eerste project over de grens. Wat Robin Slakhorst betreft het eerste van vele, zodat er over 5 jaar voor 5 miljard euro via Symbid geïnvesteerd is.

Symbid gebruikt revolutionaire technologie om alternatieve en traditionele financieringsvormen bij elkaar te brengen. Meer weten? Kijk op www.Symbid.nl of download het ebook

Bekijk hier de volledige aflevering van Z in Zaken met Robin Slakhorst, Ilja Visser en Rick Nieman

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste crowdfunding nieuws