Ontmoet de ondernemers achter Influentials | Crowdfunding

Influentials, de totaaloplossing voor influencer marketing met klanten zoals Coolblue, Innocent en L'Oreal. Daar willen we meer over weten, en daarom interviewde we co-founder Jolique Möller. De campagne is al een succes, het minimale doelbedrag van €150.000,- is behaald, maar Influentials pakt graag door naar het volgende doel van €250.000,- 

Hoe is Influentials ontstaan? Tijdens mijn studie in Amerika ben begonnen met bloggen. Via deze weg kon ik makkelijk vrienden en familie op de hoogte houden van mijn avonturen. Later begon ik meer over mode te schrijven en werd ik uitgenodigd door Miami Fashion Week. Bedrijven nodigde toen al bloggers uit voor grote events voor online zichtbaarheid. Ik ben naar Nederland toegegaan om mijn eerste start-up ilovefashionbloggers op te richten. Met dit bedrijf koppelde ik bloggers aan merken. Later in het proces merkte ik dat dit model niet schaalbaar was en ik wilde graag transparantie in de influencer markt brengen.

Welk probleem lossen jullie op? We helpen bedrijven snel influencers aan zich te koppelen. Door middel van de marktplaats kunnen bedrijven campagnes publiceren met specifieke vereisten. Hierdoor weten ze binnen 24 uur welke influencers met ze willen samenwerken en gaan direct akkoord met de voorwaarden. Dit bespaart veel tijd met handmatig zoeken naar influencers. Daarnaast krijgen bedrijven toegang tot statistieken van de influencers en uitgebreide campagne resultaten.

Hoe groot zijn de problemen die Influentials oplost? Er zijn marketeers die 80% van hun tijd kwijt zijn aan handmatige werkzaamheden zoals het benaderen van influencers, onderhandelen, overeenkomsten opstellen, resultaten bijhouden en het uitbetalen van de influencers. Met Influentials hebben we een gestandaardiseerd proces die bedrijven kunnen volgen waardoor ze geld en tijd besparen.

Hoe denk je dat de markt zich gaat ontwikkelen? Een paar jaar geleden voorspelde ik al dat elk groot bedrijf een influencer marketeer zal aannemen, een specialist in-house gespecialiseerd in influencer marketing. Grappig genoeg nemen nu ook klanten van ons zoals Coolblue specialisten aan om zich volledig te focussen op influencer marketing. Mijn voorspelling komt dus uit en dit zal alleen maar gaan toenemen.

Influencer marketing is veel in het nieuws de laatste tijd.Hoe spelen jullie in op deze nieuwtjes? We proberen zo snel mogelijk nieuwe features te lanceren. Momenteel zijn we druk bezig om demografische statistieken te verkrijgen zodat we meer informatie krijgen van wat voor type consumenten nou bepaalde influencers volgen. Dit is waardevolle informatie voor bedrijven om erachter te komen of ze wel de juiste doelgroep met een influencer campagne bereiken.

Wat is het gekste/leukste wat je tot nu toe hebt gehoord waarmee je het niet eens bent? Dat influencer marketing een trend is. Voor mij is het een essentieel onderdeel van de totale marketing strategie en here-to-stay. Millenials kijken niet meer naar tv en zijn niet op de traditionele manier bereikbaar. Bedrijven moet dus echt gaan kijken naar alternatieven waar de doelgroep wel actief is. Influencer marketing biedt hier de ultieme oplossing voor om direct in contact te komen met de consument.

Je bent samen met Michael Influentials gestart, wat voor ondernemers zijn jullie? Michael en ik zijn vrij recht toe recht aan. We hebben allebei een Rotterdamse mentaliteit en willen graag de verwachting overtreffen. Michael is tech-ondernemer sinds zijn 17e en ik komt uit een ondernemersgezin.

Wat maakt het team van Influentials zo sterk? Elke tech-startup heeft een founding team nodig waarbij iedereen een eigen specialisme heeft die gezamenlijk strategische beslissingen nemen. Het leuke is dat wij eigen competenties hebben die het bedrijf compleet maken. Michael is ervaren tech-ondernemer en focust zich op de financiën, Alex weet alles op het gebied van software en IT en ik ben expert op het gebied van influencer marketing. Met deze mix hebben we alle kennis in huis om van Influentials een succes te maken.

Waar wil je met Influentials staan over 5 jaar? Ik heb altijd gezegd dat ik rond mijn dertigste naar een exit strategie toe wil werken. Niet om het geld maar om de overwinning. Dit betekend voor mij dat het bedrijf zich dermate heeft bewezen, is opgeschaald en een serieuze speler in de markt is.

Wat is het hoofddoel van de crowdfunding campagne? Met deze investering willen we doorontwikkelen naar een totaaloplossing voor influencer marketing. Ons bedrijf draait op abonnementen en dat betekent dat we dus naar een MRR toe gaan groeien van minimaal €30.000 om te kunnen schalen.

Geef 3 redenen waarom iemand in Influentials moet investeren

  1. Je bent onderdeel van een nieuwe wereld waarin we pioneer zijn op het gebied van online marketing gespecialiseerd in influencers. Met elkaar bepalen we de spelregels.

  2. Influencer Marketing is een groeimarkt, men verwacht dat er in 2020 tussen de 5 en 10 miljard wereldwijd uit wordt gegeven aan influencer marketing. Er gaat dus nog een hoop gebeuren.

  3. We hebben een sterk founding team die hard toewerkt naar de finishlijn

Help jij mee om samen met Jolique de influencer markt te veroveren? Bekijk de crowdfunding campagne van Influentials hier.