De Mooiste Woning Maak Je Zelf | Ontmoet de ondernemer(s) achter Steenvlinder

hqdefault.jpg

Steenvlinder staat voor organische verandering op eigen kracht. Bij Steenvlinder geloven ze in de kracht van de mensen. Mensen die hun eigen woning bouwen zorgen voor mooiere en uniekere woningen en een grotere betrokkenheid bij de buurt en de andere zelfbouwers. De oprichters van Steenvlinder, Hans Sparreboom en Marnix Norder, hebben beiden 20 jaar ervaring in stedelijke ontwikkeling en projecten. Sinds 2008 hebben zij zich gespecialiseerd in eigenbouw. Om meer te weten te komen over Steenvlinder hebben zij 4 vragen beantwoord en een een vlog opgenomen.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=r03tmRKaxEo&feature=youtu.be[/embed]

1. Wat voor type ondernemer ben je?

Marnix Norder: "Ik vind het belangrijk om maatschappelijke meerwaarde te hebben. Ondernemen alleen voor het geld trekt me niet. Ik vind dat wat je doet uiteindelijk moet leiden tot een betere wereld, hoe idealistisch dit ook mag klinken. Dat je daar een boterham aan overhoudt, tja, dat hoort er wel bij als je ondernemer bent en ook wilt zorgen dat je in de toekomst bestaat."

2. Beschrijf het verleden, heden en de toekomst van Steenvlinder?

Ontstaan van Steenvlinder

"Mede-oprichter Hans Sparreboom en ik zijn in de gemeente Den Haag begonnen met zelfbouw.  Dat was niet uniek in Nederland, maar wij hebben het uitgebouwd tot iets waar wel heel Nederland naar kwam kijken. In die tijd was ik wethouder van Den Haag en vond ik zelfbouw eigenlijk het leukste deel van wat ik deed: het is enorm inspirerend wanneer je energieke mensen hun eigen paleisje ziet realiseren. Toen ik gestopt was als wethouder zijn we met Steenvlinder begonnen omdat andere gemeentes ook graag wilden dat zelfbouw bij hen mogelijk werd. Door de zelfbouw helemaal vanuit Steenvlinder te doen, ontzorgen we de gemeente."

Heden

"Nu is Steenvlinder een bedrijf met in totaal 8 medewerkers waarbij we dit jaar bijna 100 kluswoningen in de verkoop woningen. We verwachten dat dit volgend jaar groeit. Het is een leuk en inspirerend jong team met veel deskundigheid en een groot netwerk van bedrijven om ons heen die het concept zelfbouw kennen, zoals architecten, constructeurs et cetera."

Toekomst

"Zelfbouw vormt een groeiend aandeel in de huizenmarkt. In Nederland is het aandeel zelfbouw best klein en was het alleen weggelegd voor vrijstaande woningen zoals villa’s. Nu door Steenvlinder zelfbouw ook bereikbaar is voor gewone inkomens, zal dit percentage groeien. Wij zien een enorme groeipotentie. We zitten nu voornamelijk in Zuid-Holland, maar er zijn nog 11 provincies…"

3. Waarom crowdfunding?

"We hebben meer eigen vermogen nodig. Op dit moment zit al ons eigen vermogen in de projecten en beperkt het onze groei. Crowdfunding past heel goed bij onze maatschappelijke doelstelling voor mensen die net als wij meerwaarde willen toevoegen in de samenleving en ook een goed rendement willen realiseren."

4. Geef 3 redenen om nú te investeren in Steenvlinder?

  1. Goed rendement samen met goed gevoel: betaalbaar, duurzaam, behoud van historische panden.

  2. Dubbele groei: de vraag naar woningen groeit en de behoefte aan zelfbouw groeit.

  3. Jong bedrijf, maar het bedrijf heeft een stevige basis met veel ervaring en uitstekende resultaten tot nu toe.

Meer zien van de zelfbouw mogelijkheden? Check hieronder de verhalen van 2 succesvolle zelfbouwers:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=J-FsjKPMRBg[/embed]

 

Bekijk hier de crowdfunding campagne