Leefstijlgeneeskunde voorkomt verdubbeling van zorgkosten

Bodyswitch begon ruim 2 weken geleden met een crowdfunding campagne bij Symbid. BodySwitch is een franchise-organisatie met de kennis en kunde om leefstijlgeneeskunde effectief in te zetten. Ze zijn op zoek naar financiering om het reeds bewezen model verder op te schalen. Deze week interviewden we Sylvia Koershuis, marketing directeur van Bodyswitch, om het verhaal achter Bodyswitch te horen.

1. Hoe is het idee voor Bodyswitch ontstaan?

BodySwitch is in 2011 opgericht door Frank Jonkers. Voorheen was Frank werkzaam als ondernemer in de ICT en had te maken met ernstig overgewicht en andere gezondheidsproblemen. Hij is zich gaan verdiepen in de invloed die voeding, leefstijl en beweging heeft op de gezondheid. Tijdens zijn zoektocht naar de optimale gezondheid, kwam Frank Jonkers in aanraking met orthomoleculaire geneeskunde. Hij volgde verschillende studies en in 2011 opende hij zijn BodySwitch praktijk in Heemskerk. De opgedane kennis en ervaring vormen de basis voor de unieke behandelaanpak van BodySwitch.

Door de effectieve en succesvolle behandelingen ontstond er al snel een wachtlijst. Om meer klanten te kunnen helpen bij het behandelen van hun gezondheidsproblemen, zijn de vestigingen in Amsterdam en Nijkerk geopend. Het idee om van BodySwitch een franchiseformule te maken is toen geboren. BodySwitch is inmiddels uitgegroeid naar een franchise- organisatie met vijf vestigingen in Alkmaar, Amsterdam, Badhoevedorp, Nijkerk en Heemskerk. Om de organisatie klaar te maken voor verdere groei van het aantal vestigingen, was er extra capaciteit en expertise nodig. In 2017 zijn Paul den Dekker en Sylvia Koertshuis als mede-ondernemer ingestapt om samen met Frank de organisatie verder uit te bouwen. Paul is bedrijfseconoom en heeft zijn sporen verdiend als CFO binnen verschillende multinationals. Sylvia heeft een bedrijfskundige achtergrond en heeft als ondernemer en consultant jarenlang gewerkt in het werkveld van marketing en communicatie. Een mooi ondernemend en aanvullend team met de missie om zoveel mogelijk mensen in Nederland wil helpen om ‘Natuurlijk’ gezond te worden.

2. Omschrijf de toekomst van jullie bedrijf

Wij geloven dat Leefstijlgeneeskunde nodig is voor een fundamentele omslag in de zorg. Steeds meer artsen, zorgverzekeraars en de overheid zien de grote potentie van leefstijlgeneeskunde. De Nederlandse gezondheidszorg is er echter nog niet op ingericht om hier concreet invulling aan te geven. Met meer dan 8 miljoen Nederlanders die chronisch ziek zijn. ligt er een enorme kans en marktpotentieel voor BodySwitch. In de komende drie jaar willen we groeien naar 70 vestigingen in Nederland. Parallel daaraan gaan we ook bedrijfstrajecten voor bedrijven aanbieden. Als de basis in Nederland staat, willen we ons concept verder in Europa uitrollen naar België, Duitsland en Frankrijk.

3. Wat maakt jullie team zo sterk?

Wij hebben als team een gezamenlijke drive: We willen leefstijlgeneeskunde met BodySwitch op de kaart zetten. Hiermee willen we zoveel mogelijk mensen helpen om op een natuurlijke manier van hun gezondheidsklachten af te komen. Elk vanuit onze eigen achtergrond, kennis en skills vullen we elkaar als team enorm goed aan.

4. Hoe reageren jullie klanten?

Onze klanten zijn onze ambassadeurs. We hebben tot nu toe nog weinig geïnvesteerd in marketing, maar via mond-tot-mond reclame weten mensen ons heel goed te vinden. Gezondheid is het grootste bezit. Wij zijn in de gelukkige positie om mensen hun gezondheid terug te geven.    

5. Waarom crowdfunding?

BodySwitch wil de komende jaren verder groeien naar 50 praktijken in Nederland. Om deze groei te financieren heeft BodySwitch gekozen voor een crowdfunding campagne. Investeerders die de missie van BodySwitch een warm hart toedragen, kunnen aandeelhouder worden van BodySwitch meeprofiteren van de groei van het succes. Crowdfunders investeren in de toekomst van de geneeskunde en krijgen hiermee de kans om zelf ook kennis te maken met ons concept. Op deze manier financieren wij onze groei en krijgen er een hoop ambassadeurs bij.

6. Waarom zou ik in BodySwitch moeten investeren?

Er ligt een enorm potentieel voor BodySwitch om te groeien. Leefstijlgeneeskunde is hot. Steeds meer artsen en zorgverzekeraars raken ervan overtuigd dat leefstijlgeneeskunde dé sleutel is naar een gezonder Nederland en betaalbare zorg. Door aandeelhouder te worden van BodySwitch kan de investeerder meeprofiteren van de groei van onze organisatie. Dat gaat middels een obligatie die later omgezet kan worden in aandelen. Omdat crowdfunders eerder investeren krijgen zij meer aandelen voor hun geld.

Bekijk hier de crowdfunding campagne van Bodyswitch