Je Crowdfunding Campagne Promoten Door Middel Van Social Media

15isV_Fza2m5ZfuNfEqpabw.jpeg

In de hedendaagse technologische maatschappij is het makkelijker dan ooit om in te springen op de meningen, gedachten, ervaringen en zelfs financiën van de mensen om je heen. In dit artikel werd het succes in het verkrijgen van steun voor nieuwe ideeen en technische innovaties door middel van social media al aangetoond. Crowdfunding biedt een mooie mogelijkheid voor iedereen om zijn of haar sociale netwerken te gebruiken en zo sociaal kapitaal om te zetten in financiële steun.

Social Media verandert dus de manier waarop wij onze individuele ideeen kunnen promoten en kapitaliseren. Social Media wordt hiermee steeds belangrijker om potentiële investeerders te bereiken. Wanneer je bereik, volgers en likes verhogen, heb je meer kans op een succesvolle campagne. Volg daarom de volgende stappen om Social Media zo goed mogelijk in te zetten.

Kies je platform

Concentreer je op de de sociale netwerken die het meest effectief zijn door jezelf de volgende vragen te stellen:

  • Welk social network heeft de meeste volgers?

  • Waar delen en reageren jouw prospects het meeste?

  • Wie hebben de grootste invloed in jouw community?

  • Met welk sociaal netwerk ben jij zelf het meest comfortabel?

Voor veel crowdfunding campagnes zijn de beste platforms Twitter en Facebook, aangezien daar de meeste engagement plaatsvindt en de meeste mensen getarget kunnen worden. Instagram begint ook steeds populairder te worden en LinkedIn kan beter geschikt zijn als je campagne gericht is op een geavanceerde markt.

Gebruik Facebook Pages of Groepen om interactie te beïnvloeden

Je publiek is belangrijkste asset om je crowdfunding doelen te behalen. Je volgers kunnen je helpen in het verhogen van investeringen, nieuw publiek bereiken en social proof verkrijgen. Alleen op je al bestaande netwerk vertrouwen, is niet genoeg. Vergroot je bereik door een Facebook Groep te maken voor je campagne.

Begin met het aanmaken van een Faceboook Page waar je nieuws kan delen met je volgers en investeerders zodat zij het kunnen delen, liken en feedback kunnen geven. Als je je specifiek richt op een persoonlijk op een persoonlijk project, kun je een Facebook Groep aanmaken.

Maak gebruik van Facebook Page Insights

Insights is inbegrepen bij alle Facebook Pages. Deze analytics kun je gebruiken om te zien hoe je pagina presteert op het gebied van engagement, likes, reach, shares, comments en demographics. Met deze data kun je bepalen wat wel en niet werkt Zo kun je bijvoorbeeld zien wat voor soort berichten het meeste gedeeld worden en zo het grootste bereik hebben. Kijk ook eens naar de soort volgers (man/ vrouw, leeftijd, achtergrond, interesses) zodat je content kunt creëren die jouw specifieke doelgroep aanspreekt.

rw-eric-ries-milestone

rw-eric-ries-milestone

Praat met je Publiek

Blijf Facebook posts pushen, maar zorg dat je het niet overhaast. Blijf updates sturen naar je community. Je publiek zal je dankbaar zijn dat je ze op de hoogte houdt van prestaties, zeker als ze al in je campagne geïnvesteerd hebben. Belangrijke zaken zoals het behalen van een substantiele financiering of gemeld worden in de media zijn leuke zaken om over te posten.

Als je marketing budget het toelaat, kun je je bereiken ook alten groeien met betaalde advertenties. Dit is een perfecte manier om mensen met interesse in crowdfunding of jouw campagne te bereiken.

Gebruik de juiste content mix

Het doel van Social Media bij een crowdfunding campagne is vooral om awareness te creëren. Dit doe je door een mix van Sales-achtige posts en Informatieve posts te plaatsen.

20% van je posts moet zich richten op het aanmoedigen van users om jouw crowdfunding campagne te delen of erin te investeren.

80% van je social posts moet gericht zijn op informeren en onderwijzen van je publiek zonder enige vorm van sales. Deze posts kunnen shares en engagement verhogen, wat zorgt voor meer bezoekers van je pagina. Als je campagne product-gefocust is, kun je bijvoorbeeld een foto van je product met een intelligente quote posten.

Denk eraan: je voornaamste doel is zoveel mogelijk mensen enthousiast krijgen voor je campagne. Dit zorgt voor de beste resultaten op de lange termijn.

Meet je resultaten en verbeter je content

In plaats van te beginnen met een grootse Social strategie is het veel beter om klein te beginnen, te leren en steeds meer te verbeteren. Doe dit in drie stappen:

  1. Begin met het aanmaken van content voor een week die gepubliceerd kan worden op alle social kanalen

  2. Analyseer de prestatie van elke social media post. Zoek naar shares en comments op Facebook om zo je engagement te meten. Zoek naar mentions en retweets app Twitter.

  3. Tweak je content aan de hand van de best presterende posts.

Conclusie

Social media is onontkoombaar voor het succes van crowdfunding campagnes voor merken, individuen en non-profits. Concentreer je op het ontwikkelen van deelbare content en het cultiveren van een publiek om je community te laten groeien. Hoe efficiënter je gebruik maakt van social media, hoe meer investeringen je zult ontvangen.

Heb je je social media strategie klaar staan voor een succesvolle campagne. Bekijk dan de 10 stappen voor een succesvolle campagne om succes te garanderen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief