Curaphar is klaar voor de toekomst | Ontmoet de ondernemers achter Curaphar

Wij stellen ons graag even voor: wij zijn Heert Eijkman en Zaf Kuipers en we zijn beiden al jarenlang actief in de gezondheids- en farmaceutische sector. We hebben beiden sleutelposities gehad bij Procter & Gamble en later Warner Chilcott. Een belangrijk aandachtsgebied was daarbij altijd de behandeling van osteoporose.

In 2011 zijn we vol overtuiging voor onszelf begonnen en hebben we Eijkman & Kuipers HealthCare (E&K) opgericht. In de beginjaren was E&K gericht op het verlenen van consultancy aan farmaceutische bedrijven (o.a. Will Pharma, Servier, Novartis, Omega Pharma) op het gebied van sales, marketing en medische zaken en dan met name gericht op de (her)introductie van geneesmiddelen op de Nederlandse markt. Langzamerhand hebben we onze organisatie omgevormd tot een Contract Research Organisation (CRO). Een CRO is een organisatie die voor farmaceuten of ziekenhuizen geneesmiddelenonderzoek in al zijn facetten uitvoert.

Wij beschikken over een groot (inter)nationaal netwerk en dankzij dit netwerk hebben wij de mogelijkheid gekregen te starten met Curaphar. Tijdens een internationaal osteoporose congres attendeerde een belangrijke osteoporose expert ons op Bonasol. Is dit niet iets voor jullie? …Een vloeibare vorm van een eerste keus middel tegen botontkalking, waar ook nog eens een patent op zit tot 2026. In Nederland was er op dat moment nog geen Marketing Autorisatie Houdet (MAH) voor dit product. Op dit congres hebben we direct een afspraak gemaakt met de producent Xeolas en zo is eigenlijk het balletje gaan rollen.

Uiteraard hebben we eerst de markt verkent en zijn we in samenwerking met de overheid en zorgverzekeraars tot een prijs en vergoeding van ons eerste product gekomen. In April 2015 werd Curaphar opgericht. Inmiddels is Curaphar is een volwaardig geneesmiddelenbedrijf met alle daarbij behorende competenties. zoals Marketing, Sales, R&D (regulatory, medical affairs en farmacovigilantie) en Distributie activiteiten.

Tegenwoordig heeft in onze ogen de medische branche behoefte aan innovatieve geneesmiddelenfabrikanten die ervoor zorgen dat er nieuwe geneesmiddelen komen waarbij de patiënt centraal staat en dat logischerwijs de verdraagzaamheid, gebruikersgemak en therapietrouw van de geneesmiddelen de noodzakelijke extra aandacht krijgen in het ontwikkelingsproces. Onze visie is dat wij geloven dat iedereen anders is, ieder mens is uniek! One size does not fit all. De grote geneesmiddelenfabrikant richt zich met name op de werking, de effectiviteit van de geneesmiddelen die ze ontwikkelen. Maar ze vergeten één belangrijk ding. Als een geneesmiddel niet wordt ingenomen, dan zal het nooit enige werkzaamheid hebben.”

Wij onderscheiden ons van de mainstream farma door onze focus op de individuele behoeften van patiënten in termen van doseringen en toedieningsvormen. Wij richten ons op het (her)introduceren van innovatieve en patiëntvriendelijke toedieningsvormen. Je zult zien dat patiënten dan beter in staat worden gesteld om hun geneesmiddelen te blijven gebruiken.En als patiënten geneesmiddelen blijven gebruiken, dan pas krijgen ze het effect van hun behandeling.

Met onze kennis en ervaring hebben wij een unieke strategie voor ons eerste product Bonasol drank ontwikkeld. Curaphar heeft ambitie en wil binnen vijf jaar uitgroeien tot een gespecialiseerd geneesmiddelenbedrijf met een groeiend portfolio van innovatieve geneesmiddelen en een jaaromzet van 10 miljoen euro.

In de komende jaren zal de behoefte aan patiëntvriendelijke toedieningsvormen alleen maar toenemen. Curaphar zal haar portfolio met medicijnen de komende jaren dan ook verder heel gericht gaan uitbreiden. Parallel aan de landelijke uitrol van Bonasol wordt achter de schermen hard gewerkt aan de lancering van een ander medicijn. Dit eerste keus geneesmiddel in de Nederlandse richtlijnen zal bij o.a. maagklachten worden voorgeschreven. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het registratiedossier van dit product. Na definitieve verkrijging van de registratie voor geheel Europa is de verwachting dat de verkoop van dit medicijn in de loop van 2018 in Nederland zal worden gestart. Een derde geneesmiddel is ook al in ontwikkeling en zal een aanvulling zijn op de huidige Bonasol formulering. Over deze beide projecten kan in dit verband, gezien het stadium waarin zij zich bevinden, verder niet veel informatie gedeeld worden. Curaphar is klaar voor de toekomst.

Wij staan met Curaphar aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk van onze droom. Om onze groeiambities te kunnen realiseren hebben wij een investering van € 625.000 nodig. De Rabobank en Symbid ondersteunen ons businessplan volledig De Rabobank heeft al € 350.000 toegezegd en via Symbid willen we daarbij nog eens € 275.000 ophalen. Via Symbid bieden wij de mogelijkheid om samen met ons mee te groeien doordat je aan Curaphar geldt leent tegen een vergoeding van 8% rente per jaar en heb je de mogelijkheid om je geïnvesteerd geld om te zetten in aandelen Curaphar (een converteerbare lening).

Je kan nu investeren en mede-eigenaar worden van Curaphar. Investeer direct!