Crowdfunding | Alles om het leukste baasje te zijn! | Ontmoet de ondernemer(s)

Max_Luna_Team.jpg

Max&Luna is 3 weken geleden van start gegaan met een crowdfunding campagne via Symbid. Inmiddels is bijna 50% van het doelbedrag gerealiseerd en wordt er gesproken met een aantal grote investeerders. Met het op te halen bedrag willen Max&Luna het bestaande eCommerce & Community platform voor honden en katten liefhebbers nog sneller laten groeien van de huidige 50.000 naar 200.000 Max&Luna vrienden. Tijd om wat vragen te stellen aan de founders; Stefan van den Berg en Juriaan de Wit.

Crowdfunding: Max&Luna, alles voor de leukste baasjes. Vertel ons meer! Max&Luna is eind 2016 als platform gelanceerd. Het afgelopen jaar hebben al bijna 50.000 baasjes een vriendenprofiel aangemaakt met gegevens over hun huisdier en over zichzelf. Max&Luna biedt als eerste een interactief platform aan waar deze 'baasjes' de beste en leukste content en relevante producten voor hun geliefde huisdier kunnen vinden. Bovendien hebben baasjes de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen, om samen de hond uit te laten of om een oppas te vinden voor hun huisdier wanneer ze zelf op vakantie (of even weg) gaan.

Hoe zijn jullie als founders op het idee van Max&Luna gekomen? Als gepassioneerde dierenliefhebbers zagen wij dat honden en katten eigenaren altijd naar elkaar toe trekken om ervaringen te delen. Ook zijn de meest gedeelde video’s en foto’s op social media van honden en katten. Onder de ruim 2,5 miljoen honden en katten eigenaren in Nederland is een grote behoefte naar een interactief platform waar ze kwalitatieve producten, handige services en tips kunnen vinden en delen. De liefde voor honden en katten is te vergelijken met de liefde voor kinderen. Voor ouders met kinderen zijn wel al diverse succesvolle platforms te vinden. Omdat er nog geen soortgelijk platform voor huisdieren was en wij gezien onze achtergrond in media en online communities geloven in platforms voor specifieke doelgroepen, zijn we 1,5 jaar geleden met Max&Luna gestart.

Omschrijf de toekomst van jullie bedrijf Het platform is technisch gezien klaar en hoeft alleen geoptimaliseerd te worden. Max&Luna bieden nu al een online magazine, een shop met een vaste en wisselende seizoen collecties, een interactieve kaart met ruim 400 uitlaatgebieden en de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen, om bijvoorbeeld samen de hond uit laten, een betrouwbare oppas in de buurt te vinden en om ras specifieke tips en ervaringen te delen. Inmiddels hebben al 50.000 ‘baasjes’ een profiel aangemaakt en kunnen zij op basis van regio, favoriet uitlaatgebied en/of specifiek honden- of kattenras met elkaar in contact komen. We willen dit jaar snel groeien naar 200.000 profielen door een groot deel van de funding in bewezen marketingcampagnes te investeren. Daarnaast gaan we een CRM/ Marketing Automation systeem ontwikkelen om gericht met de Max&Luna vrienden te communiceren en deze specifieke content, producten en services aan te bieden. Naast de groei in Nederland bestaat een vergelijkbare behoefte aan een dergelijk platform ook in andere Europese landen. De liefde voor huisdieren is immers universeel. Er is al interesse getoond om Max&Luna ook in andere landen als Frankrijk, Duitsland en de Nordics te lanceren. Ook zien wij op korte termijn mogelijkheden voor ‘clicks & bricks’ met Max&Luna ‘Pop-up’ lifestyle stores in diverse steden.

Hoe reageren jullie klanten? Naast de 50.000 Max&Luna vrienden profielen in 1 jaar heeft Max&Luna in het eerste jaar al een omzet van ruim 400.000 euro gerealiseerd. Het aantal terugkerende klanten ligt inmiddels op bijna 50% en op basis van 1200 beoordelingen krijgen we gemiddeld een 9 van onze klanten. Dit komt met name omdat we qua producten de focus leggen op kwaliteit en afwisseling in de collectie en de service richting onze klanten altijd voorop staat. Alleen op die manier kunnen Max&Luna ook daadwerkelijk zorgen dat de klanten ook echt de leukste baasjes van Nederland zijn!

Waarom crowdfunding? Gezien de band die Max&Luna heeft met de Max&Luna vrienden en het feit dat Max&Luna ook zelf een betrokken crowd vertegenwoordigd was crowdfunding voor ons een logische keuze. Veel Max&Luna vrienden hebben inmiddels ook al geïnvesteerd. Onder het motto ‘Elke hond/kat verdient een knuffel’ geven we door middel van deze crowdfund campagne bij elke 100,- een leuke knuffel weg aan honden en katten in dierenasiels. Hierdoor staat de ‘knuffelmeter’ op ruim 1.150 knuffels!

Tot slot, in ben geïnteresseerd. Waarom zou ik in Max&Luna investeren? Max&Luna is het afgelopen jaar een bewezen concept gebleken. Alles staat klaar om snel te groeien met een enorm potentieel van 4,1 miljoen honden en katten in Nederland en nog vele malen meer in Europa. Het concept is daardoor zeer schaalbaar qua groei in klanten, maar ook in nieuwe diensten en afzetkanalen. Tot slot is de liefde voor honden en katten voor het hele leven. Hierdoor zijn onze klanten niet alleen loyaal aan hun huisdier maar ook aan Max&Luna en viceversa. Meer lezen? Kijk dan op de crowdfunding pitch pagina: https://www.symbid.nl/ideas/8305-max-luna