Bouwen aan een nieuw internationaal drankmerk | Ontmoet de ondernemers achter Caramol

image3.jpg

Geïnspireerd door een drank uit Zuid Frankrijk besloot Michiel Mol om samen met Maarten Elshove en Niels Blij een meer innovatieve variant van het drankje naar de internationale markt te brengen. In deze blog geven Michiel Mol en Niels Blij meer achtergrond over de crowdfunding campagne en de ambities van Caramol.

1. Waarom is Caramol uniek?

Michiel: “Toen ik afgelopen jaar op vakantie was in St. Tropez proefde ik voor het eerst de vodka met caramel smaak in Club55 en ik vond het geweldig. Het bleek dat het drankje was uitgevonden door de barmannen die daar in de winter niet zoveel te doen hebben. In de zomer serveren ze het aan klanten wanneer ze om de rekening vragen. Ik wilde direct een paar flessen kopen, maar het was nergens te koop. Toen zag ik kansen om deze vodka met caramelsmaak wereldwijd te gaan verkopen”

Niels: “Het smaakprofiel van Caramol is uniek omdat het voor heel veel momenten waarop mensen drank gebruiken zeer geschikt is: Als toevoeging in een cocktail werkt het goed, na het dinner bij de koffie is het heerlijk, maar ook als zomers drankje op het terras of als shooter in een club. Dit maakt Caramol echt uniek en daarom geloven wij dat het enorm veel potentieel heeft.”

2. Wat is de ambitie van Caramol, waar staan jullie over 5 jaar?

Niels: "We hebben een hele duidelijke strategie uitgestippeld voor de lancering waarbij we kunnen vertrouwen op de expertise van een team dat veel ervaring heeft met drankmerken naar de markt brengen. We beginnen in de mooiste bars en restaurants en vanuit daar moet heel Nederland en ook het buitenland het drankje leren kennen.Michiel: "Caramol moet uitgroeien tot een internationaal merk. Over 5 jaar hopen wij Caramol in ruim 27 landen te verkopen. Het gaat nu nog om duizenden flessen, maar straks moet het echt om miljoenen gaan."

3. Wat is het hoofddoel van de crowdfunding campagne?

Michiel: "Ik had nooit eerder een crowdfunding campagne gedaan maar het leek me interessant om dit voor de lancering van Caramol te gebruiken. Zeker voor een consumentenproduct dat een brede groep mensen aanspreekt biedt crowdfunding mogelijkheden om bekendheid van het merk te bouwen. Mensen die investeren worden vrienden of ambassadeurs en gaan er vervolgens over praten."

Niels: "Mede door de crowdfunding campagne ook aardig wat media aandacht. Uiteraard halen we met de crowdfunding campagne financiering op om onze doelstelling waar te kunnen maken, maar tegelijkertijd is de crowdfunding campagne een mooi marketingmiddel voor onze lancering."

4. Waarom kozen jullie voor crowdfunding bij Symbid?

Michiel: "Wij willen graag dat onze investeerders ambassadeurs worden en dus aandeelhouder in ons bedrijf. Symbid richt zich specifiek op crowdfunding van eigen vermogen, waarmee investeerders dus de kans krijgen om aandeelhouder te worden. Daarom was Symbid voor ons de beste keuze."

5. Wat zijn de belangrijkste 3 redenen om te investeren in Caramol?

Niels: “Caramol heeft internationaal veel potentie. Het is een uniek product dat veel mensen aanspreekt en past bij veel momenten waarop alcohol wordt gedronken. Het team waar we dat mee gaan doen heeft enorm veel ervaring in de industrie. Ze weten precies wat erbij komt kijken om een drankmerk naar de markt te brengen. En ten derde, is de crowdfunding campagne nu al succesvol en weten we dus zeker dat we onze plannen kunnen gaan uitvoeren. We halen extra geld op om de groei te kunnen versnellen waardoor het extra interessant is om mee te doen.”

6. Wat vinden jullie het mooiste aan ondernemen? Wat voor ondernemers zijn jullie?

Niels: “Het mooiste aan ondernemen vind ik dat iedere dag weer anders is en er altijd nieuwe uitdagingen zijn. Het is een puzzel die nooit stopt en als je weer een vraagstuk hebt overwonnen en dichterbij het einddoel komt, is dat voor mij het mooiste gevoel!Ik heb ondernemerschap altijd al in mij gehad. Met name de drive iets te creëren dat veel mensen aanspreekt en dat dan succesvol internationaal uit te bouwen. Prive bestaat voor mij niet. Ik ben altijd bezig met ondernemen en ik leef het merk dat ik in de markt zet.”

Michiel: “Ondernemen is het meest creatieve spel dat ik ken. Het is gaaf om te doen. Afwisselend omdat er altijd wel iemand is die de spelregels verandert en uiteindelijk wil je altijd winnen. Binnen die dynamiek, speel ik liever Stratego dan Dr Bibber."

Groot succes De crowdfunding campagne van Caramol was een groot succes. Het minimale doelbedrag voor de crowdfunding campagne was €350.000, maar uiteindelijk werd in totaal €602.740 opgehaald.

Bekijk hier de crowdfunding campagne