Ontmoet de ondernemer | VanMorgen – Luxe slapen voor iedereen

Van Morgen Crowdfunding

Van Morgen wil luxe slapen voor iedereen toegankelijk maken. Online aanbieden van beddengoed heeft in Amerika een enorme vlucht genomen en dat inspireerde Schelto Witsen Elias tot het starten van Van Morgen. We interviewden hem om meer te weten te komen over waarom hij is gaan ondernemen en wat zijn plannen voor de toekomst zijn.

Wanneer heb je besloten te gaan ondernemen en waarom?

Zo’n anderhalf jaar geleden besprak ik met een oud Google-collega de vlucht die het online aanbieden van beddengoed in Amerika heeft genomen. In Europa bleek beddengoed binnen de categorie tussen ‘goedkoop’ en ‘kwaliteit’ helemaal open te liggen: betaalbare kwaliteit is heel lastig te vinden. Toen we dat zagen was de stap om te gaan ondernemen eigenlijk heel erg logisch. Bij Google heb ik vanaf het begin af aan geleerd om ondernemend te zijn, nu kon ik ook echt ondernemer zijn

Wat voor type ondernemer ben je?

Ik ben pragmatisch en kan hoofd- en bijzaken goed scheiden: deels door ervaring, deels door gevoel en mensenkennis. Ik luister naar verschillende meningen en zoek die meningen ook actief op. Vervolgens filter ik die meningen en voel ik al vrij snel wat mij het beste lijkt om te doen. Daardoor kan ik  beslissingen goed overwogen en snel nemen. Dat is denk ik één van de redenen dat Van Morgen in een korte tijd van de grond is gekomen. Ik ben benaderbaar en ik heb het gevoel dat ik weinig natuurlijke vijanden heb….;-)

Introduceer Van Morgen in een paar zinnen

Van Morgen is het nieuwe online merk dat producten voor bed & bad van hoogwaardige kwaliteit aanbiedt voor een eerlijke prijs. Onze producten zijn hedendaags, tijdloos en duurzaam en worden geleverd met de service die de klant van vandaag verwacht. Van Morgen is voor iedereen die van kwalitatief en luxueus beddengoed houdt, maar daar niet te veel voor wil betalen.

Hoe is Van Morgen ontstaan?

We doen onszelf tekort in de slaapkamer. Veel mensen in mijn omgeving spenderen veel tijd en geld aan de inrichting van hun huis. Een lamp van €600 of een bank van €4000 is dan heel normaal, maar voor hun slaapkamer nemen ze dan wel genoegen met lage kwaliteit. En geef ze eens ongelijk. Je ziet in beddengoed een enorm gapend gat tussen ‘goedkoop’ en ‘kwaliteit’. Óf je koopt in de speciaalzaak een dekbedovertrek van €300 of meer, óf je neemt genoegen met lage kwaliteit. Met die gedachte liep ik al enige tijd rond. Met 2 andere ondernemers zag ik toen dat er in Amerika zeer succesvolle direct-to-consumer modellen in beddengoed zijn. In Europa zag je dat model (waarbij de overbodige en dure tussenhandel wordt overgeslagen) al wel bij aanpalende categorieën zoals matrassen. Daar komt nog bij dat het vreemd is dat er nauwelijks merkbekendheid bestaat voor beddengoed, zoals je dat hebt bij bijvoorbeeld kledingmerken of horlogemerken. Zoiets persoonlijks als je beddengoed, daar wil je toch een goed gevoel bij hebben

Wat maakt jullie uniek?

Waar de huidige beddengoedmarkt offline georiënteerd en traditioneel is, en kwaliteit aanbiedt voor zeer hoge prijzen, is Van Morgen online en hedendaags, met een eerlijke value for money.

Schelto-3.png

Wat maakt het product uniek

De bestsellers op vanmorgen.com zijn satijn en Texels schapenwol. Satijn met de Van Morgen mat-look. Superzacht, maar zonder de overdreven glans. En schapenwol is de rising star als alternatief voor dons of synthetische vulling van dekbedden en kussens. Schapenwol is warmte- en vochtregulerend, dus je hebt het nooit meer te warm of te koud. En wol reinigt zichzelf, zodat huisstofmijt geen schijn van kans heeft. Ideaal dus voor mensen met een allergie of een snurkende partner. Onze producten worden ook aanbevolen door KNO-artsen en somnologen (somnologie is slaapgeneeskunde). Zo schreef Jeroen Mulder, KNO-arts en somnoloog in het Spijkenisse Medisch Centrum over het effect van materiaal op een goede nachtrust:

De ideale slaapkamer temperatuur is 16-18 graden. Je lichaamstemperatuur gaat in je slaap een beetje omlaag en dit is ook een vereiste om goed te slapen. Is het te warm dan zal het slapen dus minder goed gaan. Het is daarom van belang om onder de juiste materialen te slapen om de temperatuur in bed goed te reguleren (niet te warm en niet te koud).

Een goed ademend dekbed, zoals van Van Morgen, van bijvoorbeeld wol is daarom van belang. Bovendien is wol hypoallergeen en zeer onaantrekkelijk voor de huisstofmijt. Dit heeft als positief gevolg dat de neus en luchtwegen bij mensen met een huisstofmijt-allergie minder snel verstoppen. Wat weer bijdraagt aan een goede nachtrust.

Daarnaast is een groot probleem tegenwoordig de ‘slaap-hygiene’ . Men wordt tot laat in de dag blootgesteld aan blauw licht (beeldschermen), dat zorgt ervoor dat je te laat melatonine (slaaphormoon) aanmaakt en hierdoor minder goed zal inslapen.  Eveneens, leven we steeds meer in een 24 uurs maatschappij met een onregelmatig dag- en nachtritme en heeft stress ook invloed op de nachtrust.’

De effecten van langdurig slecht slapen zijn onder andere concentratieverlies overdag en in sommige gevallen op de langere termijn zelfs burn-outs.

Wat maakt het team uniek?

De 3 oprichters vormen de juiste mix aan talenten. De één is analytisch zeer sterk, de ander heeft een enorm voor handel en netwerk en ik heb een enorme passie voor het product. De investeerders waarmee we de eerste fase (proof-of-concept) hebben kunnen opzetten hebben ook allen een goede inbreng gehad in kennis en het delen van ervaring. Zo is Gert van de Weerdhof een zeer ervaren bestuurder van o.a. Wehkamp en Esprit. Anna Hullegie is al meerdere keren met ons meegereisd naar beurzen en naar onze leveranciers in Portugal.


Waar wil je met Van Morgen staan over 5 jaar?

Dan zijn we het leidende Europese merk voor premium bed- en badproducten in zowel de B2C als de B2B markt.


Waarom een online campagne via Symbid?

Omdat we geloven in het laten meeprofiteren van investeerders in de groei van ons bedrijf. Symbid bood ons de mogelijkheid om aandelen uit te geven. We hebben bewust voor deze aandelenconstructie gekozen, om mensen de kans te bieden om daadwerkelijk mee te groeien met Van Morgen en zo ook de vruchten te plukken van die groei. De inleg is dus geen lening met maandelijkse rente, maar als je investeert, wordt je aandeelhouder, zodat je kan meeprofiteren van dividenduitkeringen of een eventuele verkoop van het bedrijf. Je investering is pas definitief als het minimum doelbedrag wordt gehaald. M.a.w.: als de grens van €500.000 niet bereikt wordt, krijgen investeerders hun geld terug.


Geef 3 redenen waarom iemand in Van Morgen moet investeren.

  • In Amerika zijn vergelijkbare concepten een doorslaand succes gebleken.

  • Je hebt de kans om mee te profiteren met de groei i.p.v. slechts een rente-percentage te ontvangen over je inleg

  • Je werkt mee aan het verbeteren van de kwaliteit van slapen

Waarom gaan jullie de onderneming tot een succes maken?

Omdat onze producten en service zeer hoog worden gewaardeerd door onze klanten. En dat zijn er nog maar 360. Met deze investering kunnen we veel meer mensen bereiken en ze fan maken van ons merk. En het enige dat ze daarvoor hoeven te doen is te slapen onder Van Morgen. Als je wakker wordt, dan wil je niks anders meer. Beloofd. En je weet: 3 nachtmerries = geld terug… 

Wil je investeren in Van Morgen? Kijk hier