}

Gratis parkeren bij het vliegveld | Ontmoet de ondernemers achter ParkFlyRent


 

“Lekker in je eigen auto naar het vliegveld”, zo willen reizigers het liefst beginnen aan hun vakantie. Totdat ze er achter komen dat parkeren bij het vliegveld peperduur is (zie dit Telegraaf artikel van 25 april 2017). Dan gaan ze op zoek naar andere mogelijkheden en komen ze uit bij het “gratis parkeren bij het vliegveld” van deelautoplatform ParkFlyRent.

 

Ontmoet de ondernemers achter ParkFlyRent

Wanneer heb je besloten om te gaan ondernemen? En waarom?

“Ik heb als tiener al couchsurfend ondervonden waarom ik delen zo geweldig vind: delen maakt zowel de eigenaar als de gebruiker van het gedeelde goed gelukkiger.” aldus oprichter Niels de Greef. “Nadat ik al eerder 2 bedrijven had opgericht, kwam ik tijdens een reisje naar Sardinië op het idee achter ParkFlyRent. We parkeerden de auto bij het vliegveld en toen besefte ik me wat een kille, waarde-loze transactie dit eigenlijk was. Tachtig euro voor een troosteloos veld van asfalt, een automatische slagboom en een lang stuk lopen met je bagage door de motregen. Eenmaal aangekomen op Sardinië stonden we in een lange wachtrij voor ons huurautootje, en kregen we een auto vol ongedocumenteerde schade van een medewerker die er duidelijk geen zin in had. Jammer genoeg bleek die auto ook nog totaal niet toereikend om een bergpasje te kunnen nemen. Drie maanden na die reis was ParkFlyRent een feit….”

 

“Ik heb zowel in multinationals als in een start-up (shapeways.com) gewerkt als marketeer”, vertelt Jochem de Boer. “Toen in mijn laatste baan de marketingafdeling naar Parijs werd verplaatst, was dat een goed moment om op zoek te gaan naar een ondernemende omgeving waar ik mijn 18 jaar consumentenmarketingervaring een stevige bijdrage kan bieden. Nadat ik Niels tegenkwam in juni 2016 en bleek dat hij iemand zocht om ParkFlyRent flink te laten groeien ging de samenwerking snel van start. “

 

Wat voor type ondernemer ben je?

We zijn allebei ‘lean marketing’ fans: beginnen bij problemen die potentiële klanten ervaren en dan daar een goede oplossing voor bouwen. Zo bouwde Niels de eerste versie van de website om te kijken of mensen inderdaad hun auto kwamen in;leveren op Schiphol voor minder dan €1000. Om daarna hun auto gewoon in de parkeergarage te zetten, want de verhuurkanalen had hij toen nog niet. Maar het was wél meteen duidelijk dat het idee achter ParkFlyRent potentie had. Zo werkt het ook met het vinden van onze parkeerklanten: we proberen veel, en als het werkt pakken we het groter aan.

 

In een paar zinnen, wat is ParkFlyRent?

ParkFlyRent is de AirBnB voor je auto. We zetten de miljardenmarkten van vliegveldparkeren en -autoverhuur op zijn kop door het mogelijk te maken dat reizigers tijdens de reis hun auto’s delen met andere reizigers. Daarmee bespaart de parkeerder €80 per week, terwijl de autohuurder 25% goedkoper uit is dan bij de gevestigde merken.

 

Beschrijf het verleden, heden en de toekomst van ParkFlyRent?

De afgelopen 3 jaar hebben we ons gericht op het bouwen van een stevige basis en zijn we klaar voor snelle groei:

 • We zijn nu actief met 2 locaties in Nederland: een bemande vestiging bij Amsterdam Airport Schiphol en een onbemande vestiging bij Eindhoven Airport.
 • We hebben duizenden enthousiaste gebruikers die vaak binnen 12 maanden weer terug komen. Gemiddeld krijgen we een 9,2 als waardering. Zie ook de positieve reviews van de Consumentenbond, op Facebook en Trustpilot en de tweets, mailtjes en kaartjes die we ontvangen van onze gasten.
 • Met ons nieuwe IT platform zijn we minder tijd bezig zijn met administratie en meer met onze klanten. En zijn we klaar om zonder veel kosten nieuwe talen & luchthaven locaties toe te voegen.
 • Op onze internationale verkoopkanalen kunnen we zonder moeite extra luchthavenlocaties aan toevoegen
 • We weten hoe we efficiënt nieuwe gebruikers kunnen werven:
  • De digitale marketing campagnes op Facebook & Google genereren veel bezoekers voor onze website tegen lage kosten.
  • We zijn actief op de belangrijkste internationale vergelijkingsplatforms waar consumenten huurautoaanbieders als parkeerplaatsen met elkaar vergelijken.
  • We weten hoe we met PR in het 8-uur journaal kunnen komen door het introduceren van autodelen op de luchthaven. Ook halen we de pers door het openen van nieuwe locaties. Ook de buitenlandse pers zoals de Huffington Post weet ons te vinden.
  • ParkFlyRent heeft sinds de oprichting reeds vele prijzen gewonnen en wist zich regelmatig te kwalificeren als finalist, waaronder: ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs, Sprout Challenger, Connekt Affiliation, Junior Mercator Award, New Venture, Accenture Innovation Awards en Athlon Smart Mobility Award.

 

Nu zijn we klaar voor de volgende stap: investeren in het versnellen van de groei van ParkFlyRent dankzij de crowd:

 • We groeien steeds sneller: over de eerste 4 maanden van 2017 hebben we 2x zoveel aanmeldingen voor een gratis parkeerplaats ontvangen als over de eerste 4 maanden in 2016; over maart en april 2017 hebben we 3x zoveel reserveringen gekregen als in maart en april 2016.
 • De klant reviews zijn zeer positief: gemiddeld krijgen we een 9,2 van onze klanten. Ook de Consumentenbond is lovend.
 • Onze verhuurbezettingsgraad is hoog en stabiel, dus de verwachting is dat de omzet ook hard zal gaan groeien in de komende maanden.

 

Wat is de unieke waarde van ParkFlyRent?

 • Voor parkeerders: reizigers die vertrekken van Schiphol of Eindhoven Airport besparen op parkeerkosten, krijgen een schone auto bij terugkomst en delen mee in de huuropbrengsten. Het totale voordeel is gemiddeld €160 per reis van 2 weken.
 • Voor autohuurders: reizigers betalen ongeveer 25% minder voor een goede huurauto en krijgen ook nog een uitstekende service zoals blijkt uit onze klant reviews.
 • Voor iedereen: met iedere 26 deelauto’s vervangen we één nieuwe huurauto: daarmee besparen we 12.500 Kwh energie en 17 ton CO2.

 

Wat is het hoofddoel van de crowdfundingcampagne?

 • Met een minimum investering van €150.000 kunnen we in Nederland groeien door meer geld te investeren in marketing en versterking van lokaal management, zodat de twee vestigingen winstgevend kunnen worden.
 • Als we meer dan €350.000 ophalen kunnen we in Nederland groeien en daarnaast de voorbereidingen treffen voor de eerste buitenlandse vestigingen Kopenhagen & Billund in Denemarken.

 

Waarom crowdfunding?

We zijn enthousiast over het idee dat onze gebruikers en ons netwerk mee kunnen delen in het succes van ParkFlyRent. Afhankelijk van het resultaat van deze Symbid campagne bepalen we het tijdstip en de timing van de vervolgfinanciering, bijvoorbeeld via een nieuwe crowdfundingcampagne of via een private investeerder. Dat zou dan in een conversiemoment kunnen resulteren waardoor de investeerders die in deze ronde via Symbid investeren ook aandeelhouder in ParkFlyRent kunnen worden.

 

Geef 3 redenen om nú te investeren in ParkFlyRent?

 1. We groeien steeds sneller: over de eerste 4 maanden van 2017 hebben we 2x zoveel aanmeldingen voor een gratis parkeerplaats ontvangen als over de eerste 4 maanden in 2016; over maart en april 2017 hebben we zelfs 3x zoveel reserveringen gekregen als in maart en april 2016.
 2. De Europese markten voor zowel parkeren als autoverhuur op de luchthaven zijn miljarden euro’s waard. Daarnaast is het ParkFlyRent platform ontzettend schaalbaar, zodat we de Europese marketen ook kunnen veroveren.
 3. Als team van 11 mensen, geleid door Niels & Jochem, hebben we een brede skillset en zorgen we er samen voor dat onze gebruikers loyale autodelers worden.

 

Wil je ook mede-eigenaar worden van ParkFlyRent? Investeer nu via Symbid!

 


Deel dit bericht:

Jeroen Bontje

Marketing Director at Symbid

You may also like...

Paste your AdWords Remarketing code here